İçeriğe geç

Azerbaycan Yaxşı Ne Demek

Yaxşı ne demek?

İyi dostunu kötü zamanında sına.

Yahşi oldum ne demek?

Yahşi kelimesi “güzel” anlamına gelir. “Güzel” kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir sözcüktür.

Yaxşı yol ne demek?

Hoşça kalın. Hoşça kalın. / İyi yolculuklar. Tanrıya şükür / Hoşça kalın.

Yahşi balam ne demek?

Buna göre, çocuğum, bebeğim veya güzelliğim olarak tanımlanmaktadır. Ay Balam kelimesi ne anlama geliyor? Ay Balam kelimesinin Türkçe anlamı “güzelliğim, bebeğim veya çocuğum” anlamına gelir.

Yahşi kelimesi nereden gelir?

Güveç – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe yakşı “güzel, uyumlu” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe yak- fiilinden Eski Türkçe eki +I(g) ile türemiştir.

Azerbaycan dilinde iyiyim ne demek?

A: – Nasılsın? B: – İyiyim, teşekkür ederim. Nasılsın? B: – Harika iş, teşekkür ederim.

Azerbaycan dilinde ay ne demek?

Ayrıca konuşma dilinde haftanın günlerinin sırasına göre “birinci gün”, “üçüncü gün”, “altıncı gün” gibi kullanımlar da vardır. Ayların adları için sırasıyla “Yanvar, Fevral, March, Aprel, May, Iyun, Iyul, Avgust, Sentyabr, Oktyabr, Noyabr ve Dekabr” kullanılır. 24.

Ya Yani ne demek?

“So” kelimesi “açık” ve “so” anlamına gelir. Bu kelime cümlede bir bağlaç görevi görür. “So” kelimesi ayrıca açıklayıcı cümlelerde “özet” anlamında da kullanılır.

Yahşi nasıl yazılır?

Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta kullanılan yahşi kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre farklı anlamları olan yahşi kelimesi Türkçe’de tek başına veya farklı ifadelerle birlikte kullanılabilmektedir.

Üç yol ne demek?

Üçüncü yol ise merkez sağ ekonomik politikalarla merkez sol sosyal politikaların sentezini savunarak sağ ve sol siyaseti uzlaştırmaya çalışan merkezciliğe benzer bir siyasal tutumdur.

Yolbul ne anlama gelir?

Navigasyon, yol bulma, seyrüsefer veya seyir etme, bir noktadan diğerine ulaşmanın en uygun yolunu belirlemek ve yolculuğu planlanan güzergâh boyunca yürütmek anlamına gelir.

Kasis yol ne demek?

Hız tümsekleri, otoyollardaki enine hız tümsekleridir. Bu genellikle araçların hız yapmaya meyilli olduğu yollarda ve araç ve yayaların hareketliliğinin yoğun olduğu yol bölümlerinde trafik kazalarını en aza indirmek için yapılır.

Azerbaycan’da yavrum ne demek?

Azerbaycan Türkçe’ye yakın bir dil olduğundan birçok kişi tarafından anlaşılabilir. Ancak bazı kelimeler Türkçe’den bağımsız olduğundan anlamları bilinmemektedir. Balam kelimesi de bu kelimelerden biridir. Balam kelimesinin Türkçe anlamı çocuğum olarak bilinmektedir.

Azerice nasıl okunur?

Azericede bu harf /g/ (Türkçe gaz, tomurcuk) sesini temsil eder.

Azerbaycan’da ə ne demek?

Bu harf Azerbaycan alfabesinde açık ünlü /æ/’yi temsil etmek için kullanılır. 1991’de kabul edilen Azerbaycan alfabesinde bu ses için Ä (Ortak Türk alfabesinde yer alan) harfi kullanılsa da, bu ünlü Azerbaycan dilindeki en yaygın ünlüdür ve mähäbbät örneğinde olduğu gibi çok sayıda noktayla sonuçlanmaz.

Kürtçede Yezda ne demek?

Yazda, Zerdüştlerin iyilik tanrısı olarak adlandırdıkları tanrıdır. Yezda veya Yazdan, İran kökenli bir isimdir. Farsçadır. Günümüzde Kürt ismi olarak bilinmektedir.

Yabiş ne demek?

Projenin amacı ve tanımı: İzmir ili sınırları içerisinde bulunan yeşil alanların sayısal olarak kayıt altına alınmasını ve kişi başına düşen metrekare hesabının otomatik olarak yapılmasını sağlayan bir sistem olarak geliştirilmektedir.

Yazuk Eski Türkçede ne demek?

Eski Uygur Türkçesi sözlüğünde yaz- fiilinin ve türevlerinin anlamları şu şekilde açıklanmıştır: write: 1. hata yapmak, günah işlemek, yanılmak, itaatsizlik etmek. (EUTS:190). yazuġ / yazuḳ: günah, suç, hata, yanılgı. (EUTS:190). disgrace: utanç verici bir durum, günahtır.

Eski Türkçede Yunt ne demek?

Yunt kelimesi, modern Türk dillerinden biri olan Sarı Uygurcada, “at, 12 hayvanlı takvimin yılının adı” anlamına gelen yot ~ yöt ~ uy biçiminde ortaya çıkar. Türkiye’nin Türk lehçelerinde ise “kuluçka eşek” anlamına gelen yunt ~ yont ~ yond biçimindedir. At; “başıboş hayvan” anlamında varlığını sürdürmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Buğuzluk Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir