İçeriğe geç

Pum Çorbası Hangi Yöreye Aittir

Pum pum çorbası hangi yöreye ait?

Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün.

Pumpum çorbası nerede meşhur?

Pumpum çorbası, yöresel yemek çeşitliliğinin çok olduğu Zonguldak mutfağının en çok hazırlanan lezzetlerinden biridir. Mısır unu, su, süt, tuz, karabiber, tereyağı, ekmek ve sucuk ile hazırlanan bu lezzet, isteğe göre pastırma veya kavrulmuş kıyma ile de servis edilmektedir.

Pırtike çorbası nereye ait?

Pırtike çorbası (Siirt yöresinden)11 Ocak 2016

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbası hazırlaması oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş et ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile hazırlanır. İçinde kullanılan kavurma protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum çorbası nasıl hazırlanır? Tencereye su ve mısır unu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kızartın, kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuz ekleyin, tereyağı ve kırmızı biberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Pumpum nerenin?

Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanıyor. Kavrulmuş pirinçten yapılan, elle açılan hamurun içine doldurulup pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Zonguldak’ın en meşhur yemeği nedir?

Zonguldak’ın meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, festivallerde ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir yemek olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Dımbıl çorbası nerenin?

Dimbıl çorbası sadece Sakarya’da bulunan bir çorbadır.

Yüksük çorba nereye ait?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Mantı da içine konularak nohutla pişirilir.

Paşa çorbası nedir?

Tavuk, nohut ve şehriyenin uyumuyla zenginleşen çorbanın kıvamını yoğurt ve unla hazırlanan baharattan aldığını söyleyebiliriz. Üzerine dökülen tereyağı ve kırmızı biber sosu çorbayı tamamlıyor. Çorbanın hafif ekşi tadı geleneksel mutfağımızın bir yansıması ve tam “bir paşa” için.

Sorpa çorbası nereye ait?

18. yüzyılın sonlarında Kırım’dan Anadolu’ya göç eden Tatarlar sayesinde popülerliği artan Sorpa çorbası, besin değeri ve lezzetiyle Eskişehir’in en çok sevilen yöresel yemeklerinden biridir.

Pum pum çorbası nerede içilir?

Bartın’a özgü yemekler arasında pım-pum çorbası, amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor. Pım-pum çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biri.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, tekrar su ekleyin ve pirinç pişene kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişmiş pirince azar azar eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltın ve üzerine nane serpin.

Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?

Çukur Çorbası – Şanlıurfa Belediyesi.

Peskütan çorbası hangi yöreye ait?

Sivas’ta ilkbahar aylarında hazırlanan ve kış boyunca tüketilen bir yoğurt çorbası olan peskütan, uzun raf ömrü ve kendine özgü lezzeti nedeniyle Sivas’ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor.

Püşürük çorbası nereye ait?

Püşürük aşı veya Püşürük çorbası, etli bir erişte çorbası türüdür. Van yöresel mutfağının bir parçasıdır. Aynı adı taşıyan bir Artvin Püşürük çorbası da vardır. Van Püşürük çorbası, 30.09.

Yüksük çorbası hangi bölgeye ait?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Mantı da içine konularak nohutla pişirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort escort bayan